Praktisk informasjon

Tid og sted

Småstrykerne har både enetime og gruppetime hver uke. Vi underviser etter skoletid hovedsakelig på Ullevål skole (fra våren 2019 også enetimer på Berg og Marienlyst ved behov), primært mandager – torsdager. Enetime avtales direkte med lærer. Vi underviser også i AKS-tiden om ønskelig, men oppfordrer foreldre til å delta på fiolintimene for best mulig utbytte av undervisningen. Undervisningen følger skoleåret.

Våren 2019 er gruppetimene på mandager eller tirsdager.

Instrument

Våre elever eier sin egen fiolin. En nybegynnerfiolin koster fra 1500 kroner og oppover, taper seg ikke i verdi og er lett å selge videre når man trenger en større fiolin. Fordelen med å eie eget instrument fremfor å leie av orkesteret er at eleven får større eierskap til fiolinen og lærer å ta vare på den selv, og familien kan selv bestemme hvor mye de vil investere i nytt instrument etterhvert som eleven blir flinkere. Fiolin kan eksempelvis kjøpes på musikkbutikken Hornaas i Storgata og på nett, og trenger ikke være helt ny.

Størrelse på fiolinen: La barnet strekke ut venstre arm helt og ta mål fra barnets hals til håndledd. Ved ca 42 cm lengde = 1/8 fiolin, ved ca 46 cm lengde = 1/4 fiolin, og ved ca 50 cm lengde = 1/2 fiolin. Elever i alderen 5-7 bruker som regel en 1/8 eller 1/4 fiolin.

Pris

Semesteravgiften ligger på mellom 3500 – 4500 kr.

Dette inkluderer ukentlige enetimer og samspilltimer, et helgeseminar og en avslutningskonsert per semester. Rundt 50 % av faktiske kostnader er subsidiert av midler fra UNOF (de unges orkesterforbund), bingoentreprenørmidler og Oslo Kommune. Kostnader utover dette er kun frivillige aktiviteter, for eksempel felles konsertbesøk e.l.

Vi tilbyr en gratis prøvetime per elev om ønskelig.

barn fiolin skole